Dnešná konvenčná medicína zastáva názor, že srdcovo-cievnym ochoreniam sa dá predísť, alebo je ich možné liečiť, iba nasadením masívnych dávok synteticky vyrobených liečiv, alebo rizikovými chirurgickými zákrokmi.

Pravda je však taká, že väčšina týchto ochorení je veľmi dobre liečiteľná, ba dokonca vyliečiteľná, len čisto prírodnými spôsobmi, pričom najdôležitejším z nich je dôsledná úprava životosprávy. O tom však konvenčná medicína informuje len minimálne a hrubo tento fakt ignoruje!

Je zrejmé, že väčšina lekárov už dávno pochopila, že neustály nárast počtu ľudí trpiacich rôznymi kardiovaskulárnymi ochoreniami, aj napriek miliardám dolárov investovaným neprestajne do výskumu a vývoju nových chemických liekov dokazuje, že tieto choroby nie sú týmito spôsobmi liečiteľné.

Avšak priznať si tento fakt je pre nich veľmi ťažké. Otočiť sa proti prúdu konvenčnej medicíny totiž pre lekára neznamená len finančnú stratu, ale mnohokrát aj stratu prestíže, alebo zničenie celej, sľubne sa rozvíjajúcej kariéry.

Ako na tom sme

Každý mesiac zomrie na Slovensku približne 5000 ľudí na ochorenie srdca. Prevažne sa jedná o srdcový infarkt. Chorobnosť na srdcovo-cievne ochorenia je u nás alarmujúco vysoká. Zomiera na ne viac ako päťdesiat percent Slovákov. V celosvetovom meradle sa však hovorí dokonca o pandémii srdcovo-cievnych ochorení. Každoročne na ne zomiera zhruba 17,5 milióna ľudí. Je to tak veľa, ako zomrie na HIV/AIDS, rakovinu,  cukrovku, tuberkulózu, respiračné ochorenia a maláriu dohromady.

Napriek týmto hrozivým údajom, sa neustále výrazne podceňuje potreba informovanosti ľudí o vplyve stravy a životného štýlu na vznik týchto ochorení.

Medzi hlavné rizikové faktory rozvoja srdcovo-cievnych chorôb zaraďuje konvenčná medicína vysoký krvný tlak, vysoký cholesterol, fajčenie a obezitu. Ale skutočný dôraz kladie na prvé dva, pričom najväčšieho strašiaka robí práve zo zvýšených hodnôt cholesterolu v krvi.

V podstate ihneď ako vám lekár zistí zvýšené hodnoty cholesterolu, zahajuje medikamentóznu „liečbu“ tzv. statínmi – liekmi na zníženie jeho obsahu v krvi. Takto chce predísť ukladaniu cholesterolu v cievach, čo neskôr môže spôsobiť ich upchatie a následne srdcový infarkt.

Toto je tradičný lekársky názor, ktorý dodnes pretrváva. Preto je konvenčná medicína zástancom toho názoru, že spôsob, ako sa vyhnúť infarktu je pravidelné meranie hladiny cholesterolu v krvi a medikamentózne zníženie hladiny LDL (tzv.zlý cholesterol) ak je príliš vysoká, ale taktiež zvýšenie hladiny HDL (tzv.dobrý cholesterol) ak je táto zase príliš nízka.

Ale je naozaj za všetko zodpovedný cholesterol?

Určite nie je! Naopak, cholesterol je látka veľmi potrebná pre zdravie nášho organizmu. Je stavebnou zložkou buniek a tkanív v našom tele a zaisťuje kompaktnosť bunečných membrán. Z najväčšej časti si ho vyrába náš organizmus sám – podľa svojich potrieb. Len malú časť prijíma z potravín, čo však nemá automaticky vplyv na zvýšenie jeho hodnôt v krvi, ako sa mylne predpokladá.

Náš organizmus totiž v týchto prípadoch zareaguje ihneď znížením vlastnej produkcie cholesterolu a teda jeho obsah v krvi sa nezriedka po konzumácii takýchto potravín ešte dokonca zníži.

Ďalšie závažné skutočnosti

Množstvo klinických štúdií vykonaných v rokoch 2010 a 2011 preukázalo, že znižovanie cholesterolu v krvi chemickými liekmi – statínmi, nemá žiaden pozitívny vplyv na zužovanie ciev, ani na zníženie úmrtnosti pacientov. Liečba statínmi sa preukázala ako absolútne neúčinná!                                      Tak isto sa ukázalo byť neúčinné aj zvyšovanie HDL cholesterolu v krvi. Úmrtnosť pacientov sa takisto neznížila.

Pravdou je, že medikamentózna liečba statínmi nepriniesla za viac ako 50 rokov nič dobrého pre pacienta. Ak sa dosiahlo vo všeobecnosti nejaké zníženie úmrtnosti, tak len vďaka zlepšenej starostlivosti pacientov po srdcovom infarkte a nie vďaka takejto „liečby“.

Bohužiaľ, tieto výsledky nenájdete zverejnené v dôležitých medicínskych časopisoch a konvenčná medicína, štedro sponzorovaná farmaceutickými spoločnosťami, ich tvrdošijne ignoruje!

Je to spôsobené tým, že tieto klinické štúdie jednoznačne preukazujú, že milióny ľudí na celom svete užívalo a stále užíva statíny úplne zbytočne. Stovky miliónov Eur za tieto „lieky“ putuje zbytočne do vreciek farmaceutických spoločností, a to v čase všeobecnej zdravotníckej krízy!

Jedná sa teda o jeden z najväčších lekárskych a vedeckých podvodov. Aj keď výsledky všetkých klinických štúdií sú negatívne, farmaceutické firmy si postupne, od roku 1960 vytvorili na odbyt týchto „liekov“ gigantický trh.

Ako nám statíny „pomáhajú“

Čo je však ešte horšie je fakt, že lieky na báze statínov (ako nakoniec všetky chemické lieky) majú celú radu nebezpečných vedľajších účinkov. Mnoho štúdií uvádza, že zapríčiňujú poruchy pamäte, onemocnenie obličiek a že sú tiež príčinou svalových kŕčov a zníženia libida. Takisto zvyšujú riziko cievnej mozgovej príhody.

Jedným zo závažných vedľajších účinkov je aj blokovanie produkcie koenzýmu Q10. Statíny úplne blokujú jeho tvorbu v organizme, čím výrazne oslabujú srdcovú činnosť, čo môže viesť až k srdcovému zlyhaniu.

Zvýšené dávky statínov môžu ale tiež prispieť ku vzniku cukrovky. Bola zverejnená štúdia, vykonaná u 153 840 žien priemerného veku 63 rokov, ktoré netrpeli v čase podávania statínov cukrovkou. Vo výsledkoch štúdie sa uvádza, že u žien užívajúcich statíny, bolo zistených 10 242 nových prípadov diabetu.

Kardiológ a výskumný pracovník na CNRS Michel de Lorgeril vo svojej práci píše, že predpisovanie statínov je založené len na základe úmyselne skresľovaných údajov a je čisto komerčne manipulované.

„Tieto lieky nielenže nemajú žiadny účinok – nebránia vzniku infarktu myokardu, neznižujú úmrtnosť na kardiovaskulárne ochorenia,  ale navyše majú tiež veľmi nebezpečné nežiaduce účinky!

Liečba zvýšeného cholesterolu nie je ničím iným, ako len lukratívnym podnikaním a bezpochyby jedným z najviac bezprecedentných lekárskych a vedeckých podvodov.“

Ako sa treba liečiť

Serge Renaud, známy ako „otec francúzkeho paradoxu“, zasvätil svoju kariéru  skúmaniu vplyvu tukov na krvné doštičky. On aj Michel de Lorgeril verili, že strava, obohatená o niektoré dobré tuky môže významne znížiť riziko vzniku krvných zrazenín a tým aj srdcových infarktov.

Michel de Lorgeril tvrdí, že je to predovšetkým omega-3, vrátane kyseliny alfa-linolénovej (ALA)! Strava má podľa neho obsahovať najmä zeleninu, ryby, dobré tuky a dostatok vhodných nápojov.

Ak teda chcete naozaj znížiť riziko srdcového infarktu, musíte zjesť aspoň 4 porcie zeleniny a 3 porcie ovocia každý deň. Ďalej sú vhodné jedlá z celozrnných obilnín (menšie množstvo) , ktoré sú bohaté na antioxidanty, ryby a vhodné druhy olejov.

Chcete sa dozvedieť viac?  

Prihláste sa na odoberanie našich noviniek zdarma!

Získate tak prístup k informáciám o najnovších prírodných spôsoboch liečby aj prevencie ochorení. Tieto poznatky sú zozbierané z vedeckých štúdií, publikovaných po celom svete.

Kliknite a prihláste sa k odberu noviniek ZDARMA!

Naša životospráva a cholesterol